среда, декември 07, 2005Ф О Т О Г Р А Ф И И 2005
Фото Кино Клуб „Тетово“ Тетово


13 декември 2005
20 часот
Мултимедиа Арт Центар - Тетово
(ЛОЈА)

среда, ноември 23, 2005

КУМАНОВО 2005
Наградени Фотографии

НАГРАДИ ЗА КОЛЕКЦИИ

Од првонаградената колекција

Часовник 1

©Аргакијева Маја

Од второнаградената колекција
Две бои - Детали 1

©Кумбараџи Емин

Од третонаградената колекција
Бистра

©Секуловски Владимир

Диплома за колекција на фотографии

Безвремени -Сомнеж

©Љума Самир

Пожарникари

©Христовски Никола - Ники
Награди за поединечна фотографија

Прва Награда
Бакнеж

©Петровски Дарко

Втора Награда
Влатко -1

©Јаневски Марјан

Трета Награда
Тунел

©Бајрам Ерол

петок, ноември 18, 2005

Диплома за поединечна фотографија
Св.Ѓорѓи

©Јуруковска Биљана

Реалност и „7“

©Доцевски Душан

среда, ноември 16, 2005

ИЗЛОЖБА НА УМЕТНИЧКА ФОТОГРАФИЈА „КУМАНОВО 2005“


Центар за култура „Трајко Прокопиев“ Куманово

17 Ноември 2005 - Четврток
Отворање на изложбата во 19,30 часот.

Организатори:
Фото Сојуз на Македонија, Фото Кино Клуб „Козјак“ - Куманово, Национална Установа „Трајо Прокопиев“- Куманово


ПРИМЕНИ ФОТОГРАФИИ

сабота, октомври 08, 2005

43-та Државна Изложба на Фотографии
ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА ФОТОГРАФИЈАПеток, 14 Октомври 2005
Галерија „Безистен“ - Штип
1900 Часот

--------------------------------------------------------------------------------------------

Организатори:
Фото сојуз на Македонија
Фото Клуб „Ванчо Прке“, Штип
Дом на Култура, ШтипСтатистика:
Пристигнати 276 фотографии од 56 автори од 5 клубови и 12 самостојни автори
Примени 113 фотографии од 42 автори

Жири:

Александар Кондев, претседател (Ф1ФСМ)
Раде Луковиќ, член (Ф1ФСМ)
Душан Боцевски, член (Ф1ФСМ)
НАГРАДЕНИ ФОТОГРАФИИ

Прва награда за колекција

Владимир Секуловски
ФК „Елема“, Скопје
„Monday in Moscow“

„In metro“

„Waiting…“
Втора награда за колекција
Самир Љума
ФК „Тетово“, Тетово
„БЕЗВРЕМЕНИ - Радост“

„БЕЗВРЕМЕНИ - Скромност“

„БЕЗВРЕМЕНИ - Гордост“

„БЕЗВРЕМЕНИ - Сомнеж“
Трета награда за колекција
Маја Аргакијева
ФК „Елема“, Скопје
„Раѓање“

„Сеќавање“

„Живот“
Диплома за колекција
Роберто Брсакоски
ФК „Елема“ , Скопје
„Пред куќниот праг 1“

„Пред куќниот праг 2“

„Пред куќниот праг 3“
Диплома за колекција
Цветан Гавровски
ФК „Елема“, Скопје
„А-1“

„А-2“

„А-3“
Диплома за колекција
Емин Кумбараџи
ФК „Елема“, Скопје
„Две бои, Детали 1“

„Две бои, Детали 2“

„Две бои, Детали 4“
Награди за ПОЕДИНЕЧНА фотографија

Прва Награда
Катарина Ристовска
ФК „Елема“, Скопје
„Дождлив ден“

Втора Награда
Никола Христовски - Ники
ФК „Елема“, Скопје
„Супер понуда“

Трета Награда
Ерол Бајрам, самостоен автор, Битола
„Тунел“
Диплома
Огнен Граорковски
ФК „Елема“, Скопје
„4against1“

Диплома
Дарко Петровски
ФК „Елема“, Скопје
„Пејсаж 02“

Диплома
Дашмир Адеми
ФКК „Тетово“, Тетово
„Луна“
43-та МЛАДИНСКА ДРЖАВНА ИЗЛОЖБА НА ФОТОГРАФИИ
Петок, 14 Октомври 2005
Галерија „Безистен’, Штип
1900 Часот

НАГРАДИ ЗА КОЛЕКЦИЈА НА ФОТОГРАФИИ

Прва Награда
Елена Поповска, самостоен автор, Скопје
„Коњ 1“

Втора Награда
Владимир Луковиќ
ФК „Елема“, Скопје
„Сенка 1“

Трета Награда
Ана Велева
ФК „Ванчо Прке“, Штип
„Индустрија 4“
НАГРАДИ ЗА ПОЕДИНЕЧНА ФОТОГРАФИЈА
Прва Награда
Кристина Георгиева
ФК „Елема“, Скопје
„Погледни ме„

Втора Награда
Елена Георгиева
ФК „Елема“, Скопје
„Занаетчија“

Трета Награда
Андреј Минчевски
ФК „Елема“, Скопје
„Илузија“